Un Sant Jordi juganer / Un Sant Jordi jugón

Català & Castellano
3 min, aprox

En català:

Deixeu-me aconsellar-vos que, el dia que tingueu alguna cosa per explicar que pugui interessar a altres persones, us atreviu a escriure un llibre. Sense cap por, ja es veurà si acabarà sent imprès, digital, amb editorial o sense, però escriure té sentit perquè ens ajuda a ordenar el que ens volta per dins.

Val a dir que som en el moment de la història en que tenim més mitjans per expressar-nos: una cançó, una pel·lícula, un documental, un videojoc… però la lectura aporta, d’una banda, una litúrgia amb punt de romanticisme, i d’altra, una relació extraordinàriament directa entre qui explica i qui descobreix.

Presentació Vida Extra

És precisament el que se’ns va acudir amb la Gina Tost. Ens coneixíem del programa Generació Digital de Catalunya Ràdio, per tant la nostra capacitat divulgativa venia entrenada. Alhora, els nostres perfils professionals es complementen: una comunicadora i un desenvolupador.

El resultat podria ser el punt de trobada entre les nostres experiències. Com que som bons amics i sentim molta estima per la temàtica, els videojocs, ens hi vam posar de manera apassionada, per bé que un projecte professional sempre acaba precisant d’ordre i planificació.

I després d’abocar idees, desenvolupar punts, retallar-ne, reescriure’n, deixar-ho llegir a amics experts i altres neòfits, vam arribar a donar forma a “Vida Extra: Els videojocs com no els has vist mai”, editat per Columna en català i Grijalbo en castellà. I així és la criatura: Una trobada entre dues visions diferents i complementàries per explicar les relacions quotidianes dels videojocs amb les persones i amb la cultura. Mostrar beneficis que poden aportar a les nostres vides, i conceptes a tenir en compte per treure’n profit per analitzar-nos o crear les nostres pròpies experiències lúdiques.

I ens ha sortit ben bonica. Al diari Ara van qualificar-lo d’”Oda a la diversió digital”, què més podem demanar? En Kevin Cerdà, reconegut dissenyador de videojocs, va agrair trobar-hi “una part científica i una romàntica”. Segur que hi haurà opinions de tota mena, però aquestes dues són les que ens han confirmat que vam triar el camí adequat.

Si seguiu el consell d’escriure, estic segur que quan més l’agraireu serà el Dia del Llibre.  Sant Jordi  a Catalunya, és una veritable festa de l’amor i de la primavera, basada en la tradició de regalar llibres i roses. Un dia on tothom somriu i passejant pel carrer es tenen a l’abast els ingredients per ser feliç.

Confesso que pensar que viuràs aquest dia per primera vegada com a autor compensa tots els esforços durant els mesos d’escriptura. Conèixer persones que s’interessen pel que els has preparat, i t’expliquen idees i vivències que hi tinguin a veure ha de ser sensacional.

Aquests són els horaris i llocs on estarem signant el 23 l’abril a Barcelona. Hagueu llegit Vida Extra o no, si ens veniu a veure teniu garantit un somriure, una conversa, i el fet de que allò que ens digueu ens podria influir d’alguna manera en el que fem d’ara en endavant.

11 a 12h: Fnac El Triangle. Plaça Catalunya, 4, Barcelona

12 a 13h: La Central Moritz. Ronda Sant Antoni, 41, Barcelona

18 a 19h: Fnac Arenas. Centre Comercial Las Arenas, Barcelona

19 a 20h: Llibreria Gigamesh. Carrer de Bailèn, 8, Barcelona.

 

Vida Extra

 


 

En castellano:

Dejadme aconsejaros que, el día que tengáis algo a explicar que pueda interesar a otras personas, os atreváis a escribir un libro. Sin miedo, ya se verá si acabará siendo impreso, digital, con editorial o sin, pero escribir tiene sentido porque nos ayuda a ordenar lo que tenemos dentro.

Cabe decir que estamos en el momento de la historia en que más medios tenemos para expresarnos: una canción, una película, un documental, un videojuego… pero la lectura aporta, por un lado, una liturgia con un punto romántico, y por otro, una relación extraordinariamente directa entre quien explica y quien descubre.

Es precisamente lo que se nos ocurrió con Gina Tost. Nos conocíamos del programa Generació Digital de Catalunya Ràdio, por tanto nuestra capacidad divulgativa venía entrenada. También está que nuestros perfiles profesionales se complementan: una comunicadora y un desarrollador.

El resultado podría ser el punto de encuentro entre nuestras experiencias. Al ser buenos amigos y sentir mucha estima por la temática, los videojuegos, nos pusimos manos a la obra de manera apasionada, aunque un proyecto profesional siempre acaba precisando de orden y planificación.

Y después de proponer ideas, desarrollar puntos, recortar algunos, reescribir otros, dejarlo leer a amigos expertos y a otros neófitos, llegamos a la forma de “Vida Extra: Los videojuegos como nunca los has visto”, editado por Grijalbo en castellano y Columna en catalán. Y así es la criatura: Un encuentro entre dos visiones diferentes y complementarias para explicar las relaciones cuotidianas de los videojuegos con las personas y la cultura. Mostrar beneficios que pueden aportar a nuestras vidas, y conceptos a tener en cuenta para sacarles provecho, para analizarlos, o crear nuestras propias experiencias lúdicas.

Y nos ha salido bien bonita. En el diario Ara lo cualificaron de “Oda a la diversión digital”, ¿qué más podemos pedir? Kevin Cerdà, reconocido diseñador de videojuegos, agradeció encontrar “una parte científica y una romántica”. Seguro que habrá opiniones de todo tipo, pero estas dos son las que nos han confirmado que elegimos el camino adecuado.

Si seguís el consejo de escribir, estoy seguro que cuando más lo agradeceréis será el Día del Libro. Sant Jordi en Catalunya, es una verdadera fiesta del amor y de la primavera, basada en la tradición de regalar libros y rosas. Un día en el que todo el mundo sonríe y paseando por la calle se tienen al alcance los ingredientes para ser feliz.

Confieso que pensar que vivirás este día por primera vez como autor compensa todos los esfuerzos durante los meses de escritura. Conocer personas que se interesan por lo que les has preparado, y te explican ideas y vivencias al respecto tiene que ser sensacional.

Estos son los horarios y lugares donde estaremos firmando el 23 de Abril en Barcelona. Hayáis leído Vida Extra o no, si venís a vernos tenéis garantizada una sonrisa, una conversación, y el hecho de que lo que nos digáis nos podría influir de alguna manera en lo que hagamos en el futuro.

11 a 12h: Fnac El Triangle. Plaza Catalunya, 4, Barcelona

12 a 13h: La Central Moritz. Ronda Sant Antoni, 41, Barcelona

18 a 19h: Fnac Arenas. Centro Comercial Las Arenas, Barcelona

19 a 20h: Librería Gigamesh. Calle Bailén, 8, Barcelona

 

Presentación Vida Extra Fnac

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s